Mobirise

С какво е известна България?


Слънчева България е не само море и планини. Ще ви разкажем с какво още е известна България, кои местни обекти са включени в списъка на ЮНЕСКО за наследство


Абонирайте се за нашия уебсайт

Mobirise
Mobirise

Долината на розите

Розовото масло е това, с което България е известна далеч извън границите на самата държава. На основата на розово масло се създават различни видове козметика. Популярно е и сладкото от розови листенца. Събиране на цветя в Долината на розите. Простира се между планинските склонове в района на Казанлък и Карлово. 30 километра ароматни цъфнали рози е невероятна гледка по красота и аромат.

Mobirise

Шарена сол

Подправка с уникален аромат, който привлича туристите като ярък и практичен сувенир. Включва няколко вида подправки, подредени на слоеве за колоритен вид. Обикновено солта на Шарена се състои от мащерка, червен пипер, сминдух и други билки.

Mobirise

Млечни продукти

Говорейки за това с какво още е известна България, трудно е да не споменем местното кисело мляко и сирена. Kiselo mlyako е по-близо до подсиреното мляко по консистенция и вкусът му е много деликатен и деликатен. Сред сирената заслужава да се отбележи сиренето със саламура сирена и кашкавал - полутвърд кашкавал със средна соленост, направен от овче мляко.

Нестинарство
Ходенето бос по горещи въглища е може би най-впечатляващото явление, с което е известна България. Най-близо до изкуството на нестинар е феноменът на индийските йоги, които знаят как да лежат върху ноктите. В същото време танците на въглища са една от най-старите български традиции.

Български водач (гайда)
Гайдата е това, с което България е известна заедно със Шотландия, тъй като и в двете държави тя е национален инструмент. Българите го наричат ​​пътеводител и го използват при масови представления - средно от 50 до 100 пипери. Между другото, именно българският рекорд за свирене на 333 гайди е записан в Книгата на Гинес.

Джулая
Една от относително новите традиции, с които е известна България. Местната младеж се събира на плажовете в страната през нощта на 1 юли и организира партита с огньове, китара и електронна музика до зори. През последните години празникът Джулая привлича гости от съседни страни.